TUUTORIT

Emma Lahtinen

Heippa hei!

Olen Emma, syksyllä kolmannen vuoden politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelija. Alun perin lähtöisin järvien syleilystä Etelä-Savosta, mutta Rovaniemi on ehdottomasti voittanut minut puolelleen parin vuoden aikana. Osasyynä tähän on varmasti ihana luonto, ihmiset sekä mahdollisuudet mitä Rovaniemi on minulle tarjonnut.

Omasta fuksivuodesta on jo tovi, mutta voin omasta kokemuksesta kertoa, että se on todennäköisesti yksi ikimuistoisemmista vuosista ikinä! Omani sisälsi opiskelun lisäksi mielenkiintoisia kohtaamisia ja sattumuksia, tapahtumia, poikkitieteellisyyttä, jännitystä, iloa ja onnea. Mutta mikä parasta, se jätti jälkeensä uskomattomia muistoja, jotka naurattaa yhä Lovisassa käydyissä lounaspöytäkeskusteluissa! Näin ollen, on ilo olla osana juuri teidän tulevaa fuksivuotta! Tuleva vuosi tuo paljon uutta ja ihmeellistä tullessaan, mutta rohkaisen teitä olemaan avoimin mielin ja nauttimaan yliopistoelämän tarjoilemista ensimmäisistä askeleista niin opiskeluiden kuin vapaa-ajan suhteen. Vielä hetki pitää malttaa ja nauttia kesästä ennen kuin syksyllä sitten mennään eikä meinata!

emmalaht@ulapland.fi

Markus Pietilä

Hei vaan kaikille! 

Oon Markus ja toisen vuoden politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelija sekä yksi teidän tulevan vuoden opiskelijatuutoreista. Monia teistä varmaan jännittää uusien opintojen aloittaminen ja se on ihan ok. Itse oon melkein koko ikäni asunut Tampereella, joten muutto kauas pohjoiseen jännitti aluksi paljonkin saatuani täältä opiskelupaikan viime syksynä. Mutta sopeutumista helpotti alusta saakka mukavat opiskelukaverit, koska samassa veneessä siinä tilanteessa oltiin. Nimenomaan mukava ja avoin opiskelijayhteisö on parasta Rovaniemellä opiskelussa, unohtamatta myöskään kaupungin tarjoamia ulkoilumahdollisuuksia. Itselläni esimerkiksi ulkoilu toimii vastapainona opiskelulle ja muulle opiskelijaelämälle. Muistakaa tekin löytää hyvä tasapaino opiskelun ja vapaa-ajan välillä! Opiskelen yliopistolla melko paljon, joten sieltä mut yleensä löytää. Tulkaa rohkeasti juttelemaan ja kyselemään! Mulle on tuutorina tärkeää, että voin olla apuna teille fukseille opiskeluelämään ja Rovaniemelle sopeutuessa. Mukavaa kesää teille ja nähdään syksyllä opiskeluelämän merkeissä :)

markpiet@ulapland.fi

Johanna Pippuri

Moikka! 

Mä oon Johanna (tosin useimmat kutsuu mua kyllä mun sukunimellä, ja mikäs siinä, päräyttävä sukunimi kyseessä), 21-vuotias toisen vuoden politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelija, ja yks teidän tulevan fuksivuoden tuutoreista. Oon alunperin kotosin Espoosta, mutta koen, että oon sopeutunu tänne Rovaniemelle ja Lapin yliopistoon tosi hyvin, ja niin varmasti tuutte tekin, onhan tää ny niin mahtava paikka täynnä mahtavia ihmisiä! Lisäks Kosmos Buran (eli meidän politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelijoiden ainejärjestö) on luonnollisesti koulun mukavin ja vaan yksinkertasesti paras ainejärjestö, onnittelut siis hyvästä valinnasta :) Mun oma fuksivuosi oli kaikesta koronan aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta superkiva, ja haluun olla yhdessä muiden tuutoreiden kanssa varmistamassa, että myös teidän fuksivuodesta tulee paras mahdollinen! Mulle voi aina laittaa viestiä tai nykästä hihasta jos tulee jotain kysyttävää, mä autan mielelläni kaikissa fuksielämän ongelmissa. Mun vinkki fuksivuodelle on se, että kannattaa tehdä itelle kaikenlaisia listoja ja aikatauluja, varsinkin jos joku juttu stressaa (asiat selkenee yllättävän paljon kun ne kirjottaa ylös jonnekin), ja vielä tärkeempänä: muistakaa pitää hauskaa ja nauttia teidän fuksivuodesta! Ihanaa kesää teille ja nähdään syksyllä :)

jpippuri@ulapland.fi

Jenni Katermaa

Heippa!

Malja teille fukseille uudesta opiskelupaikasta! Mä oon Jenni ja aloitan nyt syksyllä politiikkatieteiden ja sosiologian toisen vuoden opinnot. Oon ihan paljasjalkainen rovaniemeläinen ja täällä koko elämäni asunut.

Siitäkin huolimatta, että Rovaniemi ja Lapin yliopisto oli mulle ympäristöinä tuttuja jo entuudestaan, jännitti silti ihan hirveesti aloittaa opinnot viime syksynä. Tuntui siltä kuin olisin muuttanut ihan uuteen kaupunkiin, koska Rovaniemi näyttäytyi aivan erilaisessa valossa opiskelijakaupunkina. Innostuin kuitenkin heti kaikesta, mitä opiskeluelämään sisältyi: uudet, mielenkiintoiset opinnot, yliopistoon ja kanssaopiskelijoihin tutustuminen sekä monipuoliset tapahtumat ja ainejärjestötoiminta.

Tuutorina haluan tarjota uusille opiskelijoille yhtä lämpimän vastaanoton opiskelijaelämään kuin millaisena sen itse koin. Kannustan kaikkia tulevia fukseja osallistumaan rohkeasti kaikkeen toimintaan ja tapahtumiin, mitä keksitään teille järkätä. Muhun ja kaikkiin muihin tuutoreihin saa ja pitää olla yhteydessä, jos kokee tarvitsevansa apua jossain ja muistathan, että tyhmiä kysymyksiä ei ole! Me ollaan täällä teitä varten ja odotetaan innolla, että päästään tutustumaan uusiin fukseihin!

jkaterma@ulapland.fi

Riina Pekkarinen

Moikka! 

Mun nimi on Riina ja oon 22-vuotias politiikkatieteiden ja sosiologian opiskelija. Aloitan syksyllä toisen vuoden opinnot ja mulla on myös ilo toimia teidän tulevien fuksien opiskelijatuutorina!

Mun alkuperäinen suunnitelma oli lähteä opiskelemaan etelä-Suomeen - ei todellakaan Rovaniemelle - mutta kertaakaan en oo katunut opiskelupaikan vastaanottamista täältä! Eniten Rovaniemelle muutossa pelotti pitkä ja pimeä talvi, mutta hyvin siitä selvisi. Täällä on mahdollisuus harrastaa ja kokeilla paljon erilaisia talviurheilulajeja- ja aktiviteetteja hiihdosta lumikenkäilyyn. Kaunis luonto on kans tosi iso plussa!

Lapin yliopisto on tosi yhteisöllinen ja meidän ainejärjestössä on lämmin ja hyvä ilmapiiri. Kuluneen vuoden parasta antia on ollut ikimuistoiset tapahtumat ja uudet, ihanat ystävät. Tuutorina oon teidän apuna ja tukena kaiken uuden kanssa ja teen parhaani, että teidänkin fuksivuodesta tulee paras mahdollinen! Kannustan teitä uusia fukseja ottamaan kaiken irti opiskelijaelämästä. Keskittykää opintoihin, mutta muistakaa myös nauttia! Muhun ja meihin muihin tuutoreihin saa olla yhteydessä jos tulee mitään kysyttävää tai huolenaiheita. Mukavaa kesää teille ja nähdään syksyllä!:)

rpekkari@ulapland.fi