TUUTORIT

Milla Mikkonen

Moro Moroo! Oon niin innoissani, että meille tulee varmasti ihan mahtava syksy<3

Mää oon Milla toisen vuoden opiskelijan (ens syksynä kolmannen). Muutin Rolloon Tampereelta opiskelemaan ja täytyy kyllä todeta, ettei parempaa päätöstä olis voinut ollakkaan. Pääsin tänne opiskelemaan pääsykokeen kautta.

Kaupunkina Rovaniemi on pieni mutta eloisa. Meillä on täällä aktiivinen opiskelija elämä. Lisäks monia harrastus mahdollisuuksia löytyy. On upeeta tehdä esimerkiks talvella päiväreissu Leville.

Oon ite jännittäjä tyyppiä, joten ymmärrän hyvin kovankin jännittämisen. Meillä on kuitenkin lämminhenkinen ainejärjestö mihin on helppo heittäytyä mukaan, joten kavereita varmasti löytyy. Lisäks näin opiskeluaika etäsuhteessa olleena voin todeta että kaikki asiat järjestyy. joten... eikä kannata liikaa stressata!

Multa voi aina kysyä rohkeesti oli mielenpäällä mitä vaan tapahtumista kursseihin!

Nähdään syksyllä:)


Inari Turkia

Hellou! Mie oon Inari Turkia ja oon yks ens syksyn tuutoreista. Ootan syksyy ja kaikkee mitä päästään yhessä sillon tekemään ihan superisti!!

Muutin ite vuos sitten Rovaniemelle opiskelemaan Joensuun seudulta, eli alotan nyt toisen vuoden opinnot. Mie valitsin Rovaniemen opiskelukaupungiks ihan puhtaasti talven harrastusmahdollisuuksien takia, sillä talvella miulla kuluu aikaa laskettelurinteessä aika paljon. Mut onhan tää Rovaniemi ihan huikee opiskelijakaupunk!! En itse asiassa ollu ikinä ees käyny Rovaniemellä ennen ku muutin tänne ja muistan et kyllä mua jännitti vuos sitten tosi paljon et mihin oikeen oon tulossa. Huomasin kuitenki tosi nopeesti että täällä on tosi kiva yhteisö ja tää on super viihtysä paikka asua :) Muistakaa et pieni jännitys kuuluu asiaan ja ette todellakaan tuu olemaan yksin sen kanssa, kaikki tulee menee ihan hyvin kun tuutte tänne <3

Me tuutorit ollaan täällä teitä varten syksyllä ja voitte tulla aina kysymään rohkeesti mistä tahansa mielen päällä olevasta asiasta!

Nähään elokuussa!!


Åsa Niemi 

Hei! Todella mahtavaa, että valitsitte meidän yliopiston opiskelupaikaksi!

Olen Åsa ja muutin vuosi sitten Rovaniemelle opiskelemaan. Kuluneen vuoden aikana olen rakastunut Rovaniemeen ja Lapin yliopistoon. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan teihin ja kertomaan teille kaiken, minkä minäkin tiedän!

Tulin opiskelemaan avoimen yliopiston kautta, joten osaan siis auttaa erityisen hyvin kaikissa hyväksiluvuissa ja muissa avoimeen yliopistoon liittyvissä asioissa. Minulta saa kuitenkin pyytää apua ihan kaikissa asioissa ihan milloin vain!

Haluan sanoa heti, että ei kannata jännittää tai stressailla turhaa! Stressailin itse aivan liikaa ensimmäisenä vuonna. Kaikki menee varmasti hyvin, ja tutoreilta, opettajilta sekä muilta opiskelijoilta saa apua kaikkeen! Kavereitakin löytyy kaikkialta!

Nähdään syksyllä!

Petra Valtonen 

Heippa! Onneksi olkoon, valitsit hyvän opiskelupaikan :)

Mä oon Petra ja tulevana syksynä aloitan kolmannen vuoteni. Oon alunperin Vantaalta ja muutin Rovaniemelle opintojen perässä. Olen erittäin tyytyväinen mun valintaan, sillä Rovaniemi ja Lapin yliopisto on antanut mulle enemmän kuin olisin osannut odottaa! Lapin ylipisto tarjoaa sen opiskelijoille tiiviin ja lämminhenkisen ilmapiirin <3 Odotan innolla, että pääsen tutustuttamaan sut meidän ihanaan yliopistoon ja kauniiseen Lappiin!

Rovaniemi on mahtava opiskelijakaupunki, sillä täältä saa kaiken tarvittavan. Se tarjoaa paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia esimerkiksi vaeltamista ja laskettelua, jota muun muassa itse tykkään harrastaa.

Tiedän kokemuksesta sanoa, että voi tuntua todella jännittävältä muuttaa opiskelemaan kenties vieraaseen kaupunkiin. Muista, että et ole kuitenkaan yksin. Sulla on tukena me tuutorit, Kosmos Buranin yhteisö ja muut opiskelunsa aloittavat! Uskon, että sulle löytyy ympärillesi sopivia ihmisiä.

Nähdään syssymmällä ja nauttikaa kesästä <3

"Sole niin justiinsa!"

Eetla Leinonen

Heipsan! Paljon onnea uudesta opiskelupaikasta, oot tehnyt hyvän valinnan kun valitsit Lapin yliopiston.

Mä oon Eetla ja aloitan syksyllä alotan kolmannen vuoden opinnot. Oon alunperin Hämeenlinnasta, ja voin sanoa, että Rovaniemelle muuttaminen oli todella jännittävää ja jopa pelottavaa. On siis täysin normaalia, jos uusi ympäristö ja ihmiset jännittää. Kahden vuoden aikana oon monesti joutunut toteamaan itselleni, että Rovaniemi ja Lapin yliopisto oli just oikee paikka mulle. Lapin yliopiston tiivis ja lämmin yhteisö sekä meidän ihana ainejärjestö on tarjonnut paljon erilaisia kokemuksia, joita saa myöhemmin lämmöllä muistella.

Omasta fuksivuodesta on pari vuotta aikaa, mutta voisin jopa sanoa, että se on todennäköisesti yksi ikimuistoisimmista vuosista. Fuksivuodesta jäi käteen tärkeitä ystäviä, hauskoja muistoja, uusia kokemuksia ja itsensä haastamista. Tottakai se piti sisällään myös hieman epävarmuutta ja uusia

asioita, mutta parasta on se, ettei ole yksin. Sun ei tarvitse selviytyä yksin mahdollisesti kokonaan uudessa ympäristössä, vaan sun tukena ollaan tietenkin me tuutorit, meidän ainejärjestö ja tietenkin kaikki jotka aloittavat opinnot

samaan aikaan.

Vaikka syksy saattaakin jo jännittää, muistetaan vielä nauttia kesästä. Me tuutorit ollaan tukena, oli sitten mielen päällä mitä tahansa. Jos joku

mietityttää, älä epäröi kääntyä meidän puoleen. Nähdään syksyllä!