VUOSIJUHLAT

Kosmos Buran ry:n vuosijuhlia vietetään joka kevät. Vuosijuhlat ovat Kosmos Buranin vuoden muodollisin tapahtuma, jonka tarkoituksena on juhlistaa ainejärjestön perustamisesta kuluneita vuosia. Vuosijuhlaohjelmaan kuuluu yleensä juhlapuheita, illallinen, palkitsemisia ja esityksiä. Vuosijuhlien jälkeisenä päivänä vietetään silliaamiaista eli sillistä. Silliksellä toivutaan edellisestä illasta syöden ja juoden itse pääpäivää rennommissa merkeissä.

Vuosijuhlien järjestämisestä vastaa vuosijuhlatiimi sekä Kosmos Buran ry:n hallitus. Vuosijuhlatiimi rekrytoidaan vuosittain, joten jokaisella on myös mahdollisuus päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan vuosijuhlia niin halutessaan.


Vuosijuhlien etiketti

Vuosijuhlat on perinteisesti vuoden arvokkain tapahtuma, joka näkyy käyttäytymisessä sekä pukeutumisessa. Tärkein osa etikettiä on hyvä ja kunnioittava käytös, eli etiketistä ei tarvitse stressata turhaan etukäteen.


Pukeutuminen:

Vuosijulhlien pukukoodi on tummapuku/ iltapuku. Pukeutumisessa on syytä huomioida kyseisen juhlan eleganssi.

Etiketin mukaisesti olkapäille ulottuvat hiukset tulee kiinnittää ylös.

Akateemiset kunniamerkit kiinnitetään puvun vasempaan rintamukseen.

Kosmos Buranin jäsenellä on oikeus ja kunnia käyttää ainejärjestömme nauhaa.

Ainejärjestönauha kulkee kaksiosaisen juhlapuvun kanssa liivin alla, mutta kuitenkin solmion päällä. Yksiosaisen juhlapuvun kanssa ainejärjestönauha taitellaan ruusukkeeksi vasempaan rintaan. Ohjeet taitteluun:

https://d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/15f5ab4dce9cb3e36439d05472ee0bc5/200000162-335c9335cb/Kosmos_Buran_ry_jäsennauhaohjesääntö.pdf?ph=cd343ff8ea

Ainejärjestönauhan kantajan tulee pukeutumisellaan ja käytöksellään edustaa Kosmos Buran ry:tä arvokkaasti ja tilaisuuteen sopivasti. Ainejärjestönauhaa voit ostaa ennakkoon ilmoitettuina ajankohtina.

Kenkien tulee olla umpikärkiset.

Juhlissa voi olla mukana pieni asuun sopiva laukku. Laukkua ei ole soveliasta nostaa pöydälle, sen voi säilyttää istuimella.


Vuosijuhlamarsalkat ja laulunjohtaja:

Vuosijuhlien sujuvasta kulusta vastaavat opintojensa loppuvaiheilla olevat ainejärjestöaktiivit. He toimivat juhlan juontajina ja heidän antamiaan ohjeita on syytä noudattaa juhlan aikana.

Vuosijuhlissa lauletaan perinteisesti yhteislauluja, joiden sanat löytyvät pöytäohjelmista. Laulua toivonut henkilö aloittaa laulun ja johtaa laulua. Ennen laulun aloittamista laulua toivonut henkilö voi esittää lyhyen perustelun, miksi toivoo kyseistä laulua laulettavaksi juhlassa.


Juhlan kulku:

Ennen kuin vuosijuhlat alkavat on syytä etsiä oma paikka plaseerauskartasta ja seisoa oman tuolin takana. Istua voi, kun juhla alkaa. On huomaavaista esittäytyä pöytäseurueelle, sekä tarvittaessa auttaa vierustovereita istutumaan.

Iltajuhlaan sisältyy kolmen ruokajalin illallinen juomineen. On kohteliasta odottaa, että kaikki pöytäseurueessa ovat saaneet annoksensa, ennen ruokailun aloittamista, lämminruoka poikkeuksena. Aterimia käytetään alkaen uloimmista ja siirtyen sisemmäs. Lautasliinasta taiteltavat konjakkikorvat taitellaan vasta jälkiruoan jälkeen.

Puheenvuorojen aikana ei ole kohteliasta nauttia ruokia eikä juomia.

Puheenvuorot on jaettu etukäteen juhlapuhujille. Juhlan lopussa on aikaa vapaalle sanalle, josta on syytä kuitenkin ilmoittaa juhlamarsalkoille.

Juhlassa lauletaan yhteislauluja, joiden aikana ei ole soveliasta nousta tuoleille tai pöydille.

Juhlassa skoolataan juhlamarsalkoiden ohjeistuksen mukaisesti. On tärkeää katsoa silmiin henkilöä, jota kohden maljansa kohottaa. On syytä huolehtia, että lasissa on skoolausvaraa, eli lasi ei ole tyhjä. Laseja ei myöskään kilistetä, vaan ne kohototetaan noin silmien korkeudelle.

Juhlaan kuuluu kolme konferenssia eli taukoa. Jos on pakottava tarve poistua konferenssien ajan ulkopuolella, voi sen tehdä hiljaisesti, huomiota herättämättä. On kuitenkin syytä odottaa vapaata seurustelua ja pahoitella poistumistaan muulle pöytäseurueelle. Puheenvuorojen aikana ei siis ole syytä poistua.

Juhlan aikana nautitaan juhlajuomia. On syytä huolehtia, ettei alkoholijuomista päihdy liikaa. Juhlan jälkeen siirrytään jatkoille, jossa voi ottaa rennommin ja pistää jalalla koreasti. Jatkoille voi vaihtaa myös rennomman asustuksen ja jättää ainejärjestönauhat pois.